Miguel Cortés har inlett samarbete med IAC i Malmö och ingår, med arbetsprojektet Consuming Language, från och med sommaren-20 i deras verksamhet inom ramen för deras "Long-term projects". Läs mer på: http://www.iac.lu.se/miguel-cortes/

Consuming Language är namnet på ett nytt arbetsprojekt som siktar mot en premiär av ny scenkonstföreställning under april 2021. Finansiering pågår och än så länge har Musikverket, Kulturrådet och Helge Ax:son Johnssons stiftelse beviljat anslag för projektet. I det nya verket fortsätter dans- och scenkonstnären Miguel Cortés sitt tredje och nära samarbete med tonsättaren Kent Olofsson. De tar med publiken på en poetisk resa bland oönskat dravel, humor och andra livsviktiga sidospår. En samling av tablåer som bildar ett varande, ett av alla ögonblick: ett utsnitt i tiden. Två scen- och danskonstnärer och två musiker brottas med språk, rörelser, röst och uttryck i en rå ProgMetalinfluerad ljudvärld insvept i monokromt, enfärgat ljus. Ömsomt förförande, ömsomt begränsande. Men det finns något som hindrar dem från att växa och i den förvirring som uppstår kan de inte göra annat än att söka efter sprickor i landskapet.… eller med Leonard Cohens ord:

"There is a crack in everything
That's how the light gets in"

Med hjälp av Kulturrådets stöd för samarbete med kompositör vi mottog under december 2019, undersöker Miguel Cortés och tonsätttaren Kent Olofsson nya musikaliska landskap i projektet Consuming Language. Projektet beräknas ha premiär under våren 2021.

Nu finns Room X på reportoaren hos Riksteatern för säsongen 20/21! Under presenterade Miguel Cortés & Claudine Ulrich på Anbud Live i Stockholm, Flytande Galleriets senaste produktion Room X. Denna gång produceras verket Riksteatern med Miguel Cortés & Claudine Ulrich som konstnärliga ledare.

Läs mer på Riksteaterns webbplats: https://www.riksteatern.se/forestallningar/room-x/

PREMIÄR!

VÄGSJÄLAR

15 November 2018

Bastionen i Malmö
Kl. 19:00


Spelar mellan den:
 15-17 och 22-24 november på Bastionen i Malmö, kl. 19:00
29 och 30 november på Atalante i Göteborg, kl. 19:00


Hur går vi vidare? Vägsjälar samlar poetiska tankar om förgänglighet och förändring. I gränslandet där skymning och gryning smälter samman växlas genomlevda erfarenheter med framtida drömmar i nyanser av blått. Stundtals absurt, ömsint och humoristiskt.

Föreställningen är en dansteaterhybrid bestående av ett flertal fristående bilder där olika uttryck tillsammans bygger ett verk som kan liknas vid en existentialistisk roadmovie till musik och elektroakustiska soundscapes av tonsättaren Kent Olofsson.

Maria Naidu & Miguel Cortés är båda verksamma dans- och scenkonstnärer sedan över 30 år. Våren 2016 inledde de det fleråriga projektet “Did you get the t-shirt?” där de utforskar frågeställningen i relation till sina liv. Vägsjälar är det första verket i en serie som springer ur projektet. 

Medverkande

Koreografi och idé: Miguel Cortés och Maria Naidu
Medverkande: Brita BjörsMiguel Cortés, Harald Leander,Kent Olofsson, Maria NaiduImre Zsibrik
Kompositör: Kent Olofsson
Ljussättning: Imre Zsibrik
Scenkostym och scenografi: Did you get the T-shirt?
Produktion: Did you get the T-shirt?

Genomförs med stöd från Konstnärsnämnden, Malmö Kulturstöd och Kultur Skåne.

Biljetter till Bastionen säljs och bokas hos KULTURCENTRALEN
http://kulturcentralen.nu/evenemang/vagsjalar​

Biljetter till Atalante säljs och bokas hos Tickster
https://www.tickster.com/sv/events/search?q=vägsjälar

Room X Graham Adey 12"Labyrintisk dansrunda som rekommenderas"

Clemens Altgård för Skånska Dagbladet

Då har vi haft premiär! En omtumlande upplevelse och vi är oerhört glada för den uppmärksamhet produktionen fått. Här nedan kan du läsa lite om vad som sagts och skrivits i pressen!

Recensioner:

Reportage:

Arbetet med Room X, med premiär den 10 april på Palladium i Malmö, är nu i fullgång! Miguel Cortés producerar och medverkar i denna produktion från Flytande Galleriet som samlar den fria professionella danskonstnärerna i Skåne. Läs här om arbetet med det på Danscentrum Syds blogg!

"Denna värld håller vi nu tillsammans på att skapa samtidigt som vi även låter den definiera sig själv. Under de 3 workshops vi nu haft varvas gemensamma processer med enskilda. Relationer mellan innehåll uppstår och skapar nya riktningar, friktion varvas med flow..." 
» Läs vidare här... 

Did You Get the T-shirt?

Den kommande produktionen Vägsjälar tilldelades idag stöd från Region Skåne. Vägsjälar planeras ha premiär under senare delen av hösten 2018 i Malmö och är en del av det pågående konstprojektet Did You Get the T-shirt?, ett samarbete mellan dans- och scenkonstnärerna Maria Naidu & Miguel Cortés. Läs mer om om Did You Get the T-shirt? och Vägsjälar på: www.didyougetthetshirt.com

Under Kulturnatten i Landskrona den 13:e oktober iscensatte Miguel Cortes och Claudine Ulrich från Flytande Galleriet Kulturnattens avslutning. Tillsammans med tonsättaren Kent Olofsson, danskonstnären Maria Naidu och medverkande från Landskrona skapades ett storskaligt evenemang på Landskrona Teaters fasad och ut mot Teaterparken!

På Teaterns dag lät Naidu & Cortés Leonard Cohen möta Marina Abramović i skisser som presenterades ur projektet. Två konstnärskap vars förhållande till liv och konst ger intressanta kommentarer in i projektet. Nödutgångar gavs och tiden var allestädes närvarande. Samtalet fortsätter...

Voice & Microphone

Under två veckolånga möten utforskade Alessio Castellacci (verksam i Berlin) och Miguel Cortés röstlandskap genom Extended Vocal Techniques. Djupa vibrationer blandades med polyfoniska strupläten och massor av annat obeskrivbart! Med mikrofon förstärktes små microljud och bildade frenetiska klickanden. To be continued....

Did You Get The T-shirt?

I verket Did You Get The T-shirt? skapar dans- och scenkonstnärerna Maria Naidu och Miguel Cortés en väv av förgänglighet och förrvirrande kommentarer... been there, done that, got the... or? Absurt och reflekterande studsar, ljuder och lyssnar de i passager som fallit i glömska. För ett ögonblick spolar vi tillbaka, stannar till; klipper ut, klistrar in och kastar bort.

Alessio Castellacci

Med stöd av Konstnärsnämnden inleder Miguel Cortés ett samarbete med röstperformern och koreografen Alessio Castellacci, verksam i Berlin. Under hösten 2016 och vintern träffas de under 2 perioder för utforska röst och kropp tillsammans. 

Tillsammans med Felicia Konrad (voiceperformer, sing/songwriter) har Miguel Cortés inlett research kring ett nytt röstverk. En performance där en väv av röster vibrerar och bjuder in till en kollektiv och mångbottnad djuplyssning av vår ljudande kropp. Under hösten 2016 och våren 2017 har projektet beviljats plats på Inter Arts Center i Malmö.

Sida 1 av 2