Aktuellt

Frozen in Amber på Bastionen

Frozen in Amber 1b webbDen 22 april 2021 är det premiär för Miguel Cortés' nya verk Frozen in Amber på Bastionen i Malmö. Det är en poetisk resa genom en värld där språket springer runt i ekorrhjul. Under ett chiffer av kåda och metall framträder genom dans, musik och röst, en samling associativa tablåer av dystopisk ärlighet. 

Dans- och scenkonstnären Miguel Cortés skapar här tillsammans med Emelie Johansson, Kent Olofsson och Charlotta Andersson ett sceniskt universum, färgat av stundtals råa ProgMetalinfluerade ljudvärldar med inslag av lyriska gitarriff. Ömsom förförande, ömsom begränsande sveps fragmenterade rörelsetablåer in i ett monokromt bärnstensfärgat ljus och bildar en personlig betraktelse över varandet i en speedad samtid.

Med Frozen in Amber fortsätter Miguel Cortés sitt täta samarbete med tonsättaren Kent Olofsson. Tillsammans skapar de en mix av rörelse, musik och röst som blir till en personlig och poetisk roadtrip. Senaste kunde de ses tillsammans i verket Vägsjälar som visades på Bastionen i Malmö och Atalante i Göteborg 2018.

Produktionen genomförs med stöd från: Helge Ax:son Johnssons stiftelse, Inter Arts Center, Kulturrådet, Malmö Stad, Musikverket och Region Skåne.

 


The Art & Confusion Project

Kulturhuset Mazetti
Bergsgatan 29
214 22 Malmö
SWEDEN

info@artandconfusion.com

Tel. +46 (0)703669934